28 Nisan 2011 Perşembe

ARILARIMIN SON DURUMU

Kovanlarımın bir kısmını polen tuzaklı kovanlarakovanlara aktardım.Çerçevelerde polen blokesi olursa ,polen almaya çalışacağım.

F1 Karniyol arının bu sene kabarttığı çerçeve.



Tel taban altlıklara yeni kovan kapağı yaptırdım.Karar sizlerin geçerliliği olurmu,zaman herşeyin ilacı.Orjinalini yaptırmak isterdim ama malzeme ve usta meselesi.





Bu sene 13cm yüksekliğindeki ballıkları kovana ballık olarak vereceğim.Bu ballığın bana bazı avantajları olacak,kuluçkalıkları 2 küçük ballıklardan oluşturduğum kuluçkalıklara arıyı aktardım.Küçük çerçeveleri burda kabarttırıp ,kapalı göz yavruyu ballıkğa alacağım.







Elmalarda çiçek açtı.Kayısı hariç tüm meyvalar aynı dönemde çiçek açtı.Tercih arının.









Bahçenin girişi,elma ,kiraz ve vişne çiçekleri aynı döneme rasladı.











24 Nisan 2011 Pazar

SEZONU AÇTIK

Dedek köyü çay mevkii,arılıgımızın bahar adresi.Haziran 15 kadar burdayız.Rakımı 1030.Sonraki adresimiz Dedek köyü Ziyaret taşı mevkii.Rakımı 1500 civarında.









Yeni sezonda kovanlarımın ballıgı.Yüksekliği 13cm.2 adet yeni ballıklarda çerçeveleri kapalı göz haline geldiklerinde ballıga alacağım.2008 de bu ballıkları denemişdim.Yarım ballıklar kovanın üzerine direk konduğunda,arı sarmamakta,ogul eğilimi artmaktadır.Yarım ballıkda bloke olayı meydana gelmektedir.







Bu sene baharın serin gitmesi nedeniyle meyva agaçlarının çiçeklenmesi aynı döneme rastladı.









Emrah Karadeniz arkadaşımın gönderdiği hediye koşin tavuk ve horoz.Henüz ötmedi.












Civcivlerin büyüyeceği yok.













Bahçenin yeni misafirleri.