24 Haziran 2012 Pazar

ARICI ARKADAŞIM İRFAN BURAN I ZİYARETE GİTTİM

Ilıç ilçemizde ikamet eden arıcı arkadaşım İrfan BURAN ı ziyaret ettim.Bu yıl arılarının bulunduğu yere arı otu ekmiş.Arı otunun ne kadar arıya yararlı olduğunu görerek öğrendim.İrfan arkadaşımın aynı zaman da arı malzemezi satan  işyeri var.
 Ilıç ilçemiz son yıllarda Erzincanın en hızlı gelişen ilçesi.Altın madeninin faliyete geçmiş olması,barajların bitme aşamasına gelmesi,ilçe ekonomisini canlandırmış.


 Arı otu.

 İrfan BURANın arılığı.
 İrfan arkadaşım bu hafta içinde,arılarını yaylaya götüreceğini söyledi.Geçen yıl arılarını Ortatepe köyüne götürmüş.Gidip bakalım bu sene de iyiyse yine Ortatepe ye götüreyim.Gittik,MuhtarTurgut KURUÇAYLIOGLU nu ziyaret ettik,öğlendi bırakmadı, yemeği Ortatepe de yedik.Turgut KURUÇAYLIOGLU Abiye tekrar teşekkürlerimi sunarım.Arılarını açtık,baktık ,bazı kovanlarına kat atmış bazılarına da kat atılacak durumdaydı.

 Ortatepe köyü.
 Ortatepe köyünün insanları tam bir çevre dostu.Köyün karsında bulunan kayalıkda dag keçilerini sabah akşam görmek mümkün.
 Ortatepe köyünün üst kısmı.Ayı burda da arılara zarar veriyormuş.
 Ana arı kovanlarım.
Mahallemizden Kemahın görünümü.Saglıcakla kalın.

17 Haziran 2012 Pazar

ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ FEYZULLAH KONAK HOCAMIZ ERZİNCANDAYDI.

Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliğinin düzenlediği ana arı üretimi kursuna katıldım.Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünün Değerli Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Feyzullah Konak Hocamız değerli bilğilerini Erzincanlı Arıcılarla paylaştı.Kendisine teşekkürlerimi sunarım.
 Bahçemde bulunan bölme arıları kontrol ettim.
 Bacanagın oglu Yasin AKYILDIZ ziyarete gelmişti.Bal veremedik,eline yavrulu çerçeveyi tutturduk.
 Okuma yazması yok ama arılarla arası iyi olsa gerek.
 Düzceli arıcı arkadaşım Erkan KAYA hediye yolladığı ana kovanı oyuncagı oldu.
 Kovancığın çerçevesi.





Tüm arıcı arkadaşların sezonunun bol ballı geçmesi dileğiyle,saglıcakla kalın.